Сейшелите са мечтана дестинация за много пътешественици. Разположени в Индийския океан, тези острови предлагат невероятни плажове, кристално чисти води и уникална флора и фауна. Нека ви разкажем защо това прекрасно място е толкова популярно и как да се насладите на перфектната почивка на Сейшелите.

Защо да изберем Сейшелите?

Сейшелите са известни със своите прекрасни плажове и уникални природни резервати. С 115 острова, те предлагат разнообразие от пейзажи и преживявания, които ще задоволят всеки вкус. Ето няколко причини защо да изберете Сейшелите за вашата следваща почивка:

  • Красиви плажове - някои от плажовете на Сейшелите са обявени от много пътешественици за най-красивите плажове в света.
  • Уникална природа: Националният парк Vallée de Mai е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, но навсякъде из островите можете да се насладите на уникална природа. 
  • Уникални хотели и ризорти - Сейшелите предлагат разнообразие от луксозни курорти и бутикови хотели на световно ниво.
  • Спокойствие и уединение - не случайно Сейшелите са предпочитана дестинация за меден месец и са сред топ дестинациите за истински релаксираща почивка сред природата. Те предлагат не само изключителни луксозни хотели и ризорти, но и възможност да се насладите на тишина и уединение, далеч от суматохата на ежедневието.

Най-доброто време за посещение на Сейшелите

Сейшелите са целогодишна дестинация, но най-доброто време за посещение е между април и май и между октомври и ноември. През тези месеци времето е приятно, температурите са умерени и водите са спокойни, което прави условията идеални за водни спортове и плажуване.

Природа и биоразнообразие на Сейшелите

Сейшелите предлагат уникално биоразнообразие, което включва редки и ендемични видове флора и фауна. Ето някои от най-значимите природни чудеса, които можете да откриете на островите:

  • Coco de Mer - уникален кокосов орех, който се среща само на Сейшелите, в частност на островите Пралин и Кюриос. Този орех е известен със своите внушителни размери. Coco de Mer е един от най-редките и уникални природни феномени, като само мъжките и женските растения могат да произвеждат този орех, когато са в непосредствена близост едно до друго.
  • Гигантски костенурки: Гигантските костенурки на Сейшелите, известни и като Aldabra, са най-големият вид костенурки в света и могат да живеят над 100 години. Тези внушителни създания са основен обект на опазване на остров Алдабра, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Гигантските костенурки играят ключова роля в екосистемата на островите, като помагат за разпространението на семена и поддържат биоразнообразието на местната флора.
  • Птици: Сейшелите са дом на редки и ендемични видове птици, които не могат да бъдат намерени никъде другаде в света. Сред тях са черната папагалка на Пралин, известна със своето отличително черно оперение, и сейшелският бъбул, който е малък и цветен вид, срещан само на островите. Многото видове птици, които обитават Сейшелите, привличат орнитолози и любители на природата от цял свят.
  • Кораловите рифове около Сейшелите са сред най-красивите и разнообразни в Индийския океан. Те съставляват важна част от подводния свят на архипелага, предлагайки дом на множество видове риби, мекотели и корали. Рифовете са известни със своето изключително биоразнообразие и чистота на водите, което ги прави идеално място за шнорхелинг и гмуркане. Те също така играят важна роля в защита на бреговете от ерозия и в поддържане на морските екосистеми.

Основни острови на Сейшелите

Остров Мае

Мае е най-големият остров и дом на столицата Виктория. Той е центърът на политическия и икономическия живот на Сейшелите и е входната точка за всички посетители, тъй като тук се намира международното летище. Мае предлага комбинация от красиви плажове, планински пейзажи и културни забележителности.

Остров Пралин

Пралин е вторият по големина остров на Сейшелите и е известен със своите приказни плажове и природни резервати. Островът е дом на прочутия национален парк Vallée de Mai, където расте уникалното Coco de Mer. Пралин е идеално място за тези, които търсят спокойствие и естествена красота.

Остров Ла Диг

Ла Диг е известен със своите спокойни плажове и традиционен начин на живот. Островът е по-малък и по-малко развит от Мае и Пралин, което го прави перфектен за тези, които търсят уединение и автентична атмосфера. Ла Диг е известен със своите гранитни скали и кристално чисти води.

Любопитни факти за Сейшелите

  • Най-малката столица в света: Столицата Виктория е една от най-малките столици в света.
  • Чистота на водите: Водите около Сейшелите са едни от най-чистите в света, което ги прави идеални за гмуркане и шнорхелинг.
  • Тропическите циклонофрази: Въпреки че Сейшелите са разположени в тропическите райони, те рядко са засегнати от тропически циклони благодарение на географското си местоположение. Това прави времето на островите сравнително стабилно през цялата година. Сейшелите имат умерен климат целогодишно, със средни температури между 24°C и 32°C. Температурите остават стабилни през цялата година, което прави островите отлична дестинация независимо от сезона.
  • Сейшелските острови и тяхната история: Островите са открити от португалския мореплавател Васко да Гама през 1503 година, но стават известни едва след 18-ти век, когато французите започват да ги колонизират. След това стават британска колония и независимост получават през 1976 година.

     

Какво трябва да знаете, ако планирате пътуване до Сейшелите?

  • Документи и визи: Гражданите Р. България не се нуждаят от виза за престой до 90 дни, но всички пътуващи до Сейшелските острови трябва да попълнят Travel Authorisation. Това е задължително изискване от Имиграционните служби на Сейшелски острови. Попълването става единствено онлайн на официалния сайт на Имиграционните служби, като има такса за обработка, която се заплаща с кредитна/дебитна карта. Когато резервирате с Fiesta Travel, ние ще ви изпратим актуалната информация към момента и всички необходими документи, които трябва да приложите - ваучер за настаняване в хотела, самолетни билети и т.н., както и ще бъдем на ваше разположение за съдействие преди, по време и след пътуването.  
  • Парични средства: Местната валута е сейшелската рупия (SCR). Въпреки че кредитни карти са широко приети, е добре да носите малко количество местна валута за по-малки разходи в по-малки търговски обекти.
  • Транспорт: Основният транспорт между островите се осъществява чрез вътрешни полети и фериботи. На по-големите острови като Мае и Пралин можете да наемете кола. Когато планирате мечтаното пътуване на www.fiestatravel.bg, можете да изберете предложение с включен трансфер, по този начин си гарантирате спокойна почивка. „С включен трансфер“ означава, че в цената е включен транспортът от летището до избрания хотел в деня на пристигане и обратно в деня на отпътуване. В зависимост от местоположението на хотела, трансферът може да бъде с кола или автобус за остров Мае, или с ферибот или вътрешен полет, ако избраният хотел не е на главния остров.

Сейшелите са идеалната дестинация за тези, които търсят комбинация от лукс, природа и спокойствие. Независимо дали мечтаете за активна почивка, романтично уединение или просто момент на релаксация сред природата, Сейшелите предлагат всичко това и много повече. От невероятните плажове на Anse Source d'Argent и Anse Lazio, до уникалната флора и фауна на Националния парк Vallée de Mai, всяко кътче на този архипелаг предоставя уникално преживяване.

Планирайте своята почивка още днес и се насладете на едно незабравимо преживяване в Индийския океан. Посетете www.fiestatravel.bg, за да изберете от милиарди комбинации на авиокомпании и хотели и да резервирате вашето идеално приключение на Сейшелите. С Fiеsta Travel можете лесно да намерите най-добрите оферти и персонализирани предложения, които ще отговорят на всички ваши желания и нужди. Не пропускайте възможността да се потопите в тропическия рай на Сейшелите и да създадете незабравими спомени.

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни