Представете си как стъпвате на бял, фин пясък, усещайки как слънчевите лъчи нежно греят на лицето ви, а топлото море ви шепти за приключение. Малдивите, с безкрайните си тюркоазени лагуни и зелени палмови дървета, са мястото, което може да ви предложи точно това и още много. Тук всеки момент е магия – от безгрижното плуване в кристалната вода до романтичните вечери под звездите, докато морският бриз ви обгръща с нежност.

Но, какъв е истинският смисъл на Малдивите и защо толкова много хора обичат тази дестинация? "Райско кътче" и "райски остров" са термини, които често чуваме, когато говорим за Малдивите, но какво наистина се крие зад тези думи? Може би магията на това място идва от пълното спокойствие, което предлага. Докато сте обгърнати от кристално чистата вода и нежния шепот на вълните, усещате как всекидневието остава далеч зад вас. Тук климатът е идеален, а единствените звуци са тези на природата, които ви пренасят в състояние на дълбока релаксация.

Уединението, което малдивските острови предлагат, също е наистина завладяващо. Представете си как се настанявате в собствена вила на плажа или над безкрайната лагуна, където всеки изгрев и залез е шедьовър. А кораловият риф, само на крачки от вас, предлага чуден подводен свят, който хипнотизира и вдъхновява.

Но Малдивите не са просто живописна дестинация; те са истински all inclusive оазис. Какво означава това? All inclusive (всичко включено) е много повече от стандартното хранене. То е цялостно преживяване, което включва незабравими моменти, гурме ястия, вълнуващи активности и специално внимание към детайлите. Нека ви запознаем с хотелите, които предлагат не просто услуги, а уникална магия, която ще ви накара да се чувствате специални и незабравими през всеки миг от вашето бягство в рая.

The Residence Maldives at Dhigurah ★★★★★

The Residence Maldives at Dhigurah предлага идеално място за релакс сред палмови гори на остров с дължина 2000 м, разположен в атола Гаафу Алифу – един от най-големите и дълбоки атоли в света. Островът впечатлява с над 2500 кокосови палми, тюркоазена лагуна и тропическа растителност.

След пристигането на летище Мале, ще поемете на 70-минутно пътуване с вътрешен полет и моторна лодка, за да достигнете до райския остров. Всеки ден можете да се наслаждавате на неограничен достъп до разнообразни кулинарни изживявания – от международни бюфети до специализирани ресторанти с а-ла-карт меню. Прясна морска храна, местни деликатеси и интернационална кухня ще задоволят всяко кулинарно желание, като на разположение е и богат избор от алкохолни и безалкохолни напитки в баровете. Във всяка вила има минибар, който се зарежда ежедневно с бира, сокове, безалкохолни напитки и леки закуски.

Любителите на йога могат да се насладят на сесии по изгрев и залез в СПА центъра на Clarins, а активните гости имат достъп до водни спортове като шнорхелинг, каяк и SUP. Вечерните забавления включват музикални вечери с DJ в The Beach Club.

За децата има Turtle Kids' Club с дневни забавления, а за тийнейджърите са организирани специални занимания.

Dhigali Maldives ★★★★★

Dhigali Maldives съчетава съвременен минималистичен дизайн, ярки цветове и тропическа зеленина, създавайки истински рай на дълъг около 1200 м остров с фини пясъчни плажове. Заобиколен от великолепен коралов риф, хотелът е идеално място за релакс и наслада на природата. Акцент на острова е уникалният бар, разположен сред върховете на дърветата, който предлага грандиозни гледки към залеза, както и СПА център с 12 терапевтични павилиона.

Още с пристигането на летище Мале, вашата почивка започва. Посрещат ви лично и имате достъп до луксозния лаундж "Neeri", където се отпускате преди следващия етап от пътуването - 45-минутен живописен полет с хидроплан над сините води на Малдивите до Dhigali.

All-Inclusive пакетът започва веднага след пристигането и включва неограничено хранене в различни ресторанти, премиум вина, алкохол и коктейли, а минибарът се зарежда ежедневно.

Гостите могат да избират от разнообразни екскурзии – шнорхелинг, круизи с лодки с прозрачно дъно, наблюдение на делфини, романтични круизи по залез както и немоторизирани водни спортове като каяк и SUP. За децата има детски клуб, отворен всеки ден, с игри и занимания за възраст от 4 до 12 години, под грижите на професионален екип.

OBLU SELECT Lobigili ★★★★★

Добре дошли на OBLU SELECT Lobigili – „Островът на любовта“, идеален курорт за романтични преживявания и уединение за двойки. Тук ще се насладите на уникално кулинарно изживяване в подводния ресторант Only BLU, който предлага не само изискани ястия, но и незабравима гледка към подводния свят на Малдивите.

Курортът се намира на малък остров с размери 450 м на 140 м, заобиколен от кристално чиста лагуна и девствени плажове, и е предназначен изцяло за възрастни. Разположен в Северен Мале Атол, OBLU SELECT Lobigili е само на 15 минути с моторна лодка от летище Мале и предлага перфектни условия за гмуркане с красив вътрешен риф. Островът е свързан с 270-метров мост с курорта OBLU Xperience Ailafushi, предоставящ достъп до допълнителни съоръжения, включително СПА център.

All-Inclusive пакетът THE LOBI PLAN™ осигурява незабравимо преживяване с включени закуска, обяд и вечеря в ресторант Ylang-Ylang с а-ла-карт меню и тематични вечери. Леки следобедни закуски са на разположение в The Swing Bar между 16:00 и 18:00 часа. За престой от минимум четири нощувки, ще имате уникално гурме изживяване в Only BLU.

Курортът предлага неограничена консумация на международни алкохолни напитки, вина и бири, както и екскурзия по избор (в зависимост от времето) и възможност за вечерен риболов. Гостите могат да се насладят на немоторизирани водни спортове, като падълборд и каяк, и да използват оборудване за шнорхелинг през целия престой.

Jawakara Islands Maldives ★★★★★

Разположен в уединената западна част на атола Лавияни, Jawakara Islands Maldives съчетава лукс и природа на два острова – Мабин и Деру. Заобиколени от тропическа растителност, тюркоазени лагуни и бели пясъци, островите са свързани с 700-метров мост. Мабин е с размери 1400 м на 300 м, а по-малкият Деру – 450 м на 150 м. Курортът, открит през 2023 г., е достъпен с 40-минутен трансфер с хидроплан от Мале и предлага богат All-Inclusive пакет.

Гостите се хранят в три ресторанта според местоположението на вилата: Saima, Aila и Vela, като леки закуски и напитки са на разположение в баровете от 10:00 до 23:00 часа. All-Inclusive пакетът включва и неограничени алкохолни и безалкохолни напитки, коктейли и премиум алкохол, като минибарът се зарежда ежедневно.

Активностите в курорта включват уроци по голф, шнорхелинг и уиндсърфинг, велосипеди, фитнес и каяк, както и круизи по залез и групови йога сесии. Два пъти дневно се предлагат екскурзии за гмуркане на рифа, а гостите получават и до четири безплатни 30-минутни спа процедури според дължината на престоя.

Децата могат да се забавляват в Jawa Kids Club с образователни дейности, а тийнейджърите имат на разположение спортове като тенис, билярд и футбол.

Lily Beach Resort & Spa ★★★★★

Lily Beach Resort е перфектната дестинация за гмуркачи, които искат да изследват подводния свят на Малдивите, комбинирайки приключения с изключителен all inclusive пакет. Разположен на остров Хувахеду с дължина 600 м и ширина 110 м, курортът предлага красив пясъчен плаж и комфортни вили, заобиколени от коралов риф, идеален за гмуркане и шнорхелинг с китови акули, манти, делфини и морски костенурки. След пристигането на летището в Мале ще се отправите към 50 минутен трансфер с вътрешен полет и моторна лодка, за да достигнете до Lily Beach. 

All-Inclusive Platinum Plan включва разнообразни бюфети за закуска, обяд и вечеря в основния ресторант Lily Maa, а-ла-карт ястия в Tamarind и Les Turquoise d’Aqva, както и японско шоу в Teppanyaki. Гостите могат да се наслаждават на неограничени напитки, включително коктейли и селекция от 80 вида вина и шампанско.

Курортът предлага множество спортни активности, тенис корт, фитнес зала и водни спортове, а седмичните музикални събития с диджеи добавят допълнителен чар. За децата, Turtles Kids Club предлага ежедневни занимания. В центъра за водни спортове можете безплатно да ползвате каяк и падълборд, а в Prodivers, 5-звезден PADI сертифициран център, можете да откриете персонализирани програми за гмуркане и да разгледате над 50 зашеметяващи места за гмуркане в близост до острова.

Heritance Aarah ★★★★★

Heritance Aarah е идеалната дестинация за безгрижна почивка сред тюркоазените води и белите пясъци на Малдивите. Разположен в Раа Атол, курортът е обграден от идилична лагуна и тропическа растителност, което го прави перфектен за романтични бягства или семейни приключения. Островът, с размери 520 м x 330 м, предлага пълноценен отдих от забързаното ежедневие.

След пристигането на летище Мале, ви очаква 60-минутно пътуване с вътрешен полет и моторна лодка до луксозното убежище. В Heritance Aarah ще се насладите на неограничен достъп до разнообразни кулинарни изживявания – от интернационални ястия в ресторант Ranba до изискани предложения в Ralu и Ambula. Прясна морска храна и богат избор от алкохолни и безалкохолни напитки ще направят вечерите незабравими, а минибарът във всяка вила се зарежда ежедневно.

Курортът предлага разнообразие от водни спортове, включително шнорхелинг и каяк, както и организирани екскурзии до близките рифове. Вечерните развлечения включват жива музика и шоу програми, а децата могат да се забавляват в Kids Club с разнообразни игри. Heritance Aarah съчетава лукс и удобство с природната красота, правейки го идеалното място за почивка.

LUX* South Ari Atoll ★★★★★

Добре дошли в LUX South Ari Atoll*, където всяка мечта може да стане реалност. На този красив остров с тропическа растителност и обширна лагуна можете да се насладите на уникални изживявания, вдъхновени от домакините. Участвайте в активности като оставяне на послание в бутилка или опитайте сладолед от собствената марка на хотела „ICI“. Островът е лесно достъпен с трансфер с живописен полет с хидроплан, който отнема само 30 минути.

С размери около 1800 м на 200 м, LUX* предлага модерно проектирани вили с ярки цветове и естествени материали, включително уникални водни вили с прозорци в пода.

Вашият престой е обогатен с услуги, като СПА "LUX* Me", предлагащ терапевтични процедури. Вашето кулинарно изживяване ще бъде незабравимо с All-Inclusive пакета, който предлага разнообразие от ресторанти и барове. Вкусете ястия от цял свят в MIXE и East Market за закуска, а за обяд опитайте à la carte специалитети в Senses Restaurant или на плажа. Вечерята ще бъде не по-малко изкусна с богат избор от ястия и напитки, включително шампанско Taittinger.

С LUX* South Ari Atoll имате достъп до множество занимания на плажа и във водата, включително шнорхелинг екскурзии и водни спортове. Хотелът предлага музика на живо, гостуващи DJ при залез и тематични вечери, обогатяващи вашата почивка.

OZEN LIFE MAADHOO ★★★★★

Потопете се в лукса на OZEN LIFE MAADHOO, разположен на остров с размери 640 м x 95 м, само на 45 минути с моторна лодка от летището. Този ексклузивен резорт предлага уникално съчетание от природа, модерен дизайн и динамична атмосфера.

Вечеряйте в първия подводен ресторант в атола Южен Мале, където можете да наблюдавате скатове и акули, докато се наслаждавате на кулинарни шедьоври. All-inclusive пакетът Indulgence предлага първокласна кухня и висококачествени алкохоли. Всеки ден можете да се насладите на международни ястия, от закуска с шампанско в The Palms до тематични вечери в The Traditions.

Вилите са просторни и стилно обзаведени, създавайки уютна обстановка. За активните гости има безплатен достъп до OZEN GYM и ELENA SPA, а разнообразието от водни спортове и приключенски екскурзии допълват преживяването.

Не пропускайте шнорхелинг приключения с два тура на ден до шест различни места. За най-малките, детският клуб предлага игри и забавления.

Пакетът Indulgence включва минибар, зареждан ежедневно, и вечеря в подводния ресторант M6m. Разнообразието от спа процедури и гмуркания е налично според продължителността на престоя, за да цените всяка минута на почивка.

OZEN Reserve Bolifushi ★★★★★★

OZEN Reserve Bolifushi е изключителен луксозен курорт на тропическия остров с размери 750 м x 150 м, заобиколен от високи палми, пясъчни плажове и лазурна лагуна. Този ултра-премиум all inclusive резорт предлага перфектна комбинация от спокойствие и активна почивка, обещаваща незабравими мигове на разкош.

Вилите са проектирани с внимание към детайла и предлагат невероятни гледки към природата. Трансферът от международното летище Мале до OZEN Reserve Bolifushi е с моторна лодка и отнема само 20 минути.

Кулинарното изживяване в OZEN Reserve Bolifushi е наистина забележително. Ресторантът Vista Del Mar предлага целодневно хранене с разнообразие от международни ястия, включително тематични вечери с акцент върху различни кухни. Sangu Beach е очарователен ресторант на плажа, специализиран в автентична средиземноморска кухня. Tradition Saffron предлага индийски специалитети, а Origine е луксозен ресторант, където гостите могат да се насладят на морски дарове, приготвени с най-висококачествени съставки, и селекция от вина от цял свят.

Курортът предлага изобилие от развлечения и активности, включително безплатно шнорхелинг оборудване, водни спортове като windsurfing и paddleboarding, и модерен фитнес център. Гостите могат да се отпуснат в СПА центъра с аюрведични терапии и йога на открито.

Специалните услуги в OZEN Reserve Bolifushi включват макси бар, който се зарежда два пъти на ден с шампанско, вино и закуски, както и персонализирани спа услуги, зависещи от продължителността на престоя. С изключителните си удобства и внимание към детайла, OZEN Reserve Bolifushi е идеалното място за релаксация и незабравими спомени.


 

В заключение, Малдивите са не просто дестинация, а истински оазис на релаксация и лукс. С all inclusive хотелите, които предлагат уникални преживявания и безгрижна атмосфера, всяко пътуване тук се превръща в незабравимо приключение. Не на последно място, концепцията за "всичко включено" предлага отлично съотношение цена-качество, което позволява на гостите да се насладят на хармония и комфорт, без притеснения за допълнителни разходи. Независимо дали търсите романтика, семейно време или просто искате да се насладите на природата, Малдивите ще ви предложат всичко необходимо, за да кажете „УАУ“ и да запомните всяка секунда от вашето бягство в рая.

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни