Представете си дестинация, която предлага не само кристално чисти води и златисти плажове, но и изобилие от културни, исторически и природни забележителности. Място, където можете да се насладите на уникална смесица от индийска, африканска, китайска и европейска култура, докато откривате тропическата красота на острова. Добре дошли на Мавриций – перлата на Индийския океан, която ще ви омагьоса с нейната многообразна природа и възможности за приключения. Тук можете да се потопите не само в релакс на плажа, но и да изживеете вълнуващи мигове, които ще останат завинаги в сърцето ви.

Мавриций е известен с мек тропически климат през цялата година, което го прави идеална дестинация за почивка по всяко време. Най-доброто време за посещение на Мавриций е между октомври и декември, когато обикновено е доста горещо с малко валежи. От януари до март островите са подложени на ураганни ветрове (тайфуни), което може да ограничи част от активностите на открито.

Кои са най-популярните места в Мавриций?

Порт Луис

 Порт Луис е столицата и най-големият град на Мавриций, разположен на северозападния бряг на острова. Градът е важен културен и икономически център с богата история и разнообразна архитектура, съчетаваща колониални сгради с модерни структури. Порт Луис предлага разнообразие от възможности за шопинг, които съчетават модерни търговски центрове с традиционни пазари.

Градините Памплемус (Pamplemousses Botanic Garden)

Градините Памплемус, официално известни като Ботаническите градини Сър Сивусагур Рамгулам, са най-старите ботанически градини в южното полукълбо. Основани през 18-ти век, те са известни със своята колекция от тропически растения, включително гигантски водни лилии, множество палми и талипотови дървета, които цъфтят веднъж на 30 до 80 години. Градините също така включват разнообразие от местни и екзотични флори и фауни, което ги прави популярна туристическа атракция.

Музей на Захарта (L'Aventure du Sucre)

Съседният на градините Памплемус, Музей на захарта, известен като L'Aventure du Sucre, е разположен в стара захарна фабрика и предлага завладяваща история за производството на захар в Мавриций. Музеят разказва за влиянието на захарната индустрия върху икономиката и културата на острова, представяйки богатата история на захарната тръстика и свързаните с нея традиции. Посетителите могат да видят различни експонати, машини и документи, както и да се насладят на дегустация на различни видове захар.

Chamarel Seven Colored Earth Geopark

Chamarel Seven Colored Earth Geopark е едно от най-уникалните природни явления на Мавриций. Тук можете да видите водопада Шамарел и седемте цветни земи - природен феномен, където земята е оцветена в седем различни нюанса, дължащи се на разложението на вулканични минерали.

Casela Nature Parks

Паркът Casela, официално известен като Casela Nature Parks, е една от най-големите и популярни природни атракции в Мавриций. Разположен на западния бряг на острова, паркът обхваща площ от около 250 хектара и предлага разнообразие от дейности и атракции за посетители от всички възрасти. Основните дейности включват сафари турове с екзотични животни, разходки с лъвове, зиплайн и каньонинг, разходки с бъгита, аквапарк, птичи парк с над 1500 птици и детски зоокът.

 

 

 

Domaine des Aubineaux

Domaine des Aubineaux е историческо имение построено през 1872 година, имението е типичен пример за колониална архитектура. Днес то е превърнато в музей, където посетителите могат да разгледат оригиналния интериор, антики и стари фотографии. Domaine des Aubineaux е обградено от красиви градини и чаени плантации.

Bois Cheri

Bois Cheri е най-старата и най-голямата чаена фабрика в Мавриций, разположена в южната част на острова. Основана през 1892 година, тя е ключова част от маврицийската чаена индустрия. Ако посетите фабриката ще видите процеса на производство на чай – от събирането на чаените листа до опаковането на готовия продукт. Обиколката завършва с дегустация на различни видове чай в панорамния ресторант, който предлага прекрасна гледка към чаените плантации и близкото езеро. 

Ако Мавриций успя да грабне сърцето ви, не забравяйте, че на www.fiestatravel.bg, можете да изберете сами кога да пътувате според вашите предпочитания, да изберете най-подходящия хотел и авиокомпания. С нашата търсачка имате постоянен достъп до милиарди комбинации на полети, хотели и трансфери. Резервирайте вашата магична почивка на www.fiestatravel.bg

Мавриций с полет от София или Варна

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни