Малдивите са островна държава, разположена в кристално чистите води на Индийския океан, считана за една от най-предпочитаните дестинации за почивка в света. Със своите бели плажове, тюркоазени води и великолепни коралови рифове, Малдивите са рай за любителите на природата. Ако обожавате гмуркането или просто искате да релаксирате под някоя палма, Малдивите са идеалното място за вас. Кристално чистите води и зашеметяващите коралови рифове правят този рай на земята перфектен за подводни приключения.

Ако вече сте избрали тази дестинация за следващото ви приключение, предстои една от най-важните стъпки – да изберете хотел. 

Как да изберете подходящ хотел?

Изборът на подходящ хотел за вашата почивка на Малдивите зависи от няколко фактора:

  • Локация: Малдивите са разделени на атоли, всеки от които предлага различни възможности за гмуркане и подводни приключения. Атолът е кръгов риф, остров или поредица от острови, обграждащи лагуна. Малдивите са съставени от цели 26 атола. Всеки атол е уникален и предлага различни условия за гмуркане и почивка. 
  • Рифове: Проверете дали хотелът разполага със собствен риф или има лесен достъп до добри места за гмуркане.
  • Удобства: Разгледайте какви удобства предлага хотелът – басейни, спа, ресторанти и други услуги

1. Северен Мале Атол

Известен с близостта си до Мале, столицата на Малдивите, атолът Северен Мале е известен със своите великолепни коралови рифове и подводен живот. Престоят в този регион е чудесна възможност както да изследвате цветния свят под морето, така и да се насладите на възможности за луксозна почивка.

Кои хотели да изберете в Северен Мале Атол:

Sentido OBLU Helengeli ★★★★

Sentido OBLU Helengeli - този хотел е любимото място на гмуркачи от цял свят. Известен с впечатляващия си подводен свят, той е идеален и за любителите на гмуркането и шнорхелинга. Курортът предлага различни видове вили, ресторанти с международна и местна кухня, както и спа център за релаксация. С професионален и приятелски настроен персонал, Sentido OBLU Helengeli осигурява комфорт и незабравими преживявания за своите гости. Лесният достъп от международното летище в Мале прави курорта идеален избор, тъй като е само на 50 минути с моторна лодка от Мале. 

Oblu Select Sangeli ★★★★★

Oblu Select at Sangeli е модерен 5-звезден ризорт, разположен на два съседни острова. По-големият остров (500 м x 295 м) е свързан с по-малкия остров (150 м x 80 м) чрез дървен кей, на който са разположени водните вили. До острова има огромна лагуна, с подводна пещера в централната част - истински рай за любителите на подводния свят. Вилите са стилно и комфортно обзаведени в светли, естествени цветове. Трансферът отнема около 50 минути с моторна лодка. Няма да скучаете и извън водата защото в хотела има разнообразни спортни и развлекателни активности като фитнес зала, йога, каяк, водни колела, екипировка за шнорхелинг и падъл борд, както и музика на живо.

 

Dhawa Ihuru ★★★★★

Dhawa Ihuru се намира на малък, почти идеално кръгъл остров с размери около 200 м x 200 м. Разположен е в една от най-красивите зони за гмуркане и е един от най-фотографираните в района. Островът е идеален за романтични бягства и релаксиращи почивки. Хотелът предлага вили с ярки цветни акценти, съчетаващи модерен дизайн и комфорт. На място се намира и прекрасен реномиран СПА център, където гостите могат да се поглезят с различни процедури. Dhawa Ihuru е разположен на 25 минути трансфер с моторна лодка от международното летище в Мале. Рифът се намира само на около 6 метра от брега, предоставяйки отлични условия за гмуркане и изследване на подводния свят.

2. Южен Ари Атол

Южен Ари Атол е известен със своите изключителни рифове, които привличат любители на гмуркането и шнорхелинга от цял свят. Районът предлага разнообразие от морски живот, включително корали, тропически риби, мантови лъчи, костенурки и китови акули. Това го прави идеална дестинация за подводни приключения и наблюдение на морската природа.

Кои хотели да изберете в Южен Ари Атол:

Lily Beach Resort & Spa ★★★★★

Lily Beach Resort - с дълъг пясъчен плаж и великолепни условия за гмуркане и шнорхелинг, Lily Beach е идеалната отправна точка за изследване на подводния свят. Той предлага елегантно обзаведени вили, както и впечатляващ all inclusive пакет. Трансферът до курорта отнема 50 минути с вътрешен полет и лодка или 25 минути с хидроплан. Със своите разнообразни възможности за шнорхелинг и гмуркане около кораловия риф, Lily Beach Resort осигурява незабравимо изживяване сред естествената красота на Малдивите.

Vilamendhoo Island Resort & Spa ★★★★

Vilamendhoo Island Resort & Spa е разположен на дълъг овален остров, заобиколен от кристално чиста лагуна и буйна тропическа растителност. С превъзходен пясъчен плаж и невероятно богат вътрешен риф, той предлага отлични възможности за гмуркане и шнорхелинг. Курортът разполага със стилно обзаведени стаи и вили и предлага удобен трансфер с хидроплан, който отнема около 25 минути.

Nova Maldives ★★★★★

Nova Maldives е луксозен ризорт, отворил врати в средата на 2022 г., разположен на почти кръгъл остров с размери около 210 м x 240 м, известен със своите приказни плажове и гъста тропическа растителност. Курортът предлага съвременни водни вили и плажни резиденции в естествени, светли тонове и минималистичен дизайн. Със своя богат на разнообразие вътрешен риф и повече от 35 различни места за гмуркане в радиус от 10-60 минути с лодка, той е идеален за гмуркачите. Релаксиращите дни са обогатени с разнообразна развлекателна програма, която предлага нещо за всеки – от семейства и двойки до индивидуални гмуркачи. Достъпът до острова се осъществява с хидроплан и след това с лодка, общо около 35 минути. 

3. Баа Атол

Баа Атол, разположен в централната част на Малдивите, е известен със своето изключително природно богатство. Този атол е дом на множество коралови рифове и е сред основните места за наблюдение на морски живот, включително китови акули и манти. През 2011 година, атолът е обявен за биосферен резерват от ЮНЕСКО, благодарение на уникалните си екосистеми и усилията за опазване на морската среда. Посещавайки Баа Атол, не само ще останете без думи от заобикалящата ви природа, но и ще бъдете пленени от уникалните ризорти, които предлагат незабравимо преживяване.

Кои хотели да изберете в Баа Атол:

Reethi Faru Resort ★★★★

Самото име го подсказва: Reethi Faru – в превод красив риф – обещава чудесни релаксиращи дни над и под водата. Тук ще се насладите на непокътната тропическа природа, разнообразие от кулинарни изживявания и безброй възможности за спорт. Ризортът е разположен на остров, дълъг около 600 м и широк около 350 м, с прекрасен пясъчен плаж и буйна тропическа зеленина. Разположен в район, идеален за гмуркане, курортът предлага достъп до вътрешен риф на около 30-50 м от брега, където гостите могат да се насладят на уникални подводни изживявания. До острова може да достигнете с вътрешен полет и моторна лодка, за около 60 минути или с хидроплан за около 45 минути. 

Dusit Thani Maldives ★★★★★

Dusit Thani Maldives се намира на остров с размери около 710 м x 340 м с ослепителни пясъчни плажове, приказно красива лагуна и богат подводен свят. Ризортът предлага просторни вили в светло дърво, топли цветове и елементи в азиатски стил, много от които разполагат с частни басейни. Заобикалящият изцяло острова коралов риф с 3 подводни пещери гарантира много емоции за любителите на гмуркането и шнорхелинга. Огромният инфинити басейн с площ 750 кв.м – един от най-големите на Малдивите – предлага несравними възможности за релаксация. С категория 5 звезди, курортът е лесно достъпен чрез трансфер с вътрешен полет и моторна лодка, който отнема около 30 минути. Dusit Thani Maldives осигурява уникално и незабравимо преживяване за своите гости, търсещи бягство в райско кътче.

Coco Palm Dhuni Kolhu ★★★★

Coco Palm Dhuni Kolhu предлага неповторимо тропическо очарование, съчетавайки се идеално с хармонията на природата. Този курорт е за онези, които желаят да се потопят в спокойствието на пищната, непокътната растителност и да се насладят на очарователния подводен свят. Разположен на дълъг около 700 м и широк около 300 м остров, с приказен плаж и великолепна лагуна, Coco Palm Dhuni Kolhu предлага възможности за гмуркане с достъп до 35 места в района на острова. Вилите, изградени в традиционен малдивски стил и изработени от естествени материали, допълват този райски кът. С трансфер с хидроплан, който трае 45 минути и наличието на вътрешен риф, този курорт предоставя истинско бягство от ежедневието в хармония с природата. 

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни